Tuesday, January 23, 2007

Classic serien

Classic serien som är den senaste leksaksserien gällande transformers är en av de snyggare. Serein innehåller lite blandat, lite lånat från olika generationer och leksakslinjer. Snyggast är de som kan betraktas som upphottningar av G1 serien, såsom Bumblebee och Mirage m.fl.

Denna serie har i viss utstäckning nått Sverige. Bumblebee, Starscream, Prime, Megatron, Hot Rod och förmodligen Astrotrain finns tillgängliga på Toys´rús och BR. Vad jag sett är de flesta redan slutsålda. Förpackningarna skiljer sig något. Jag köpte mina från USA för rätt länge sedan och har därför haft möjligheten att kolla närmre på dem. Som sagt vissa små skillnader på förpackningarna, inga större. Skillnaderna är mest av karaktären, språk och instruktioner, det står således lite annorlunda på förpackningarna.

Bumblebee är min personliga favorit, mest för att han är så kass i sin G1 upplaga. En annan favvo är reissuen av Soundwave, en exclusive för toys´r ús (om jag inte minns fel) som sålde slut långt innan den var släppt. Priset har redan börjat skjuta i höjden, mest för att den helt enkelt trots sin november release fortfarande är restad. Den hann med andra ord inte komma ut på marknaden. Figuren är flitigt diskuterad på forum då det väckte stor irritation att många av dem som lagt förhänder inte fick sina figurer, mångas beställningar blev annulerade. Figuren har plats för två kassetter (på djupet) och Ravage och Laserbeak ingår. Får ni chansen slå till, det sägs att den ska släppas igen i februari.

No comments: