Tuesday, January 23, 2007

Masterpiece edition

Ultra Magnus är helt klart fulast i de hittils utgivna i MP-serien. Tyvärr drabbas herr Magnus alltid av detta då hans nya upplagor alltid har själva lastbilen som utgång, dvs en vit Prime.

Prime, tyngst och lyxigast levereras både av Takara och Hasbro. Takaras innehåller numera även G1 upplagans släp i en ny tung tappning. Hasbros är dock helt klart ett bra och billigare alternativ, man får inget släp men tillbehören är annars detsamma, b.la. ingår en lite Megatron pistol. Både Takaras och Hasbro är 50/50 metall plast, hasbros har mindre smokestacks pga USA´s lagar. Hasbro har ett blått handvapen och Takaras är grått. Charmen hos Hasbros utgåva ligger i den tillhörande elektroniska basen, en platta som Prime står på. Plattan har ett gäng inlagda klassiska Prime fraser.

Starscream allas favoritskurk är en snygg och detaljerad MP utgåva men den är inte riktigt i klass med Prime. Dock ingår mycket smågodis, som b.la. Dr Arkiville och ett vridbart huvud. Huvudet har på ena sidan Starscreams klassiska sneda leende på andra ett mer neutralt ansikte.

Nästa figur ut är Megatron.......

No comments: