Friday, March 2, 2007

Nytt och flytt

Nike kommer att lansera en transformers sko, rätt cool sko faktiskt...

Har kollat lite på leksakerna från nya filmen, de är helt okej, verkar något plastiga. Leksakerna tillhör "fast action battler" linjen....hur det ser ut när de släpps på riktigt återstår att se... Ultimate linjen har jag också sett bl.a annat Prime och Bumblebee, den linjen ser riktigt bra ut. Men man får väl vänta och se vad för olika linjer det kommer. Vem vet om det kommer deluxe, superior etc....ni förstår nog vad jag menar. Fast action linjen kan ni kolla upp på ebay..kan även söka på toy fair 2007, där visades mycket snaskigt från den kommande filmen.

Det basunerades ljudligt ut att bilder på nya spelet släppts, oj tänkte vad kul, men det var "ingen" spännande bild...

Det kommer en crossover serie mellan transformers och new avengers...

Det finns massor av olika transformers klubbar, bl.a annat Transformers Club och the TransformersCon. Varje år brukar de olika klubbarna släppa lite special utgåvor på sina och officiella mässor...i år får vi bland annat se Slag g2 wst från TransformersCon och Breakaway från Transformers Club. Dessa specialfigurer är alltid attraktiva och sällsynta. För att hitta en del andra sådan figurer brukar man kunna söka på botcon, club exclusives och transformers collectors convention

Megatron MP inställd/framskjuten i USA. På grund av säkerhetsreglerna i USA kommer Takaras mp version av Megatron inte släppas i USA som planerat. Takara kommer att släppa en safeplug variant via Hasbro längre fram, detta var känt sedan innan. Takara har även lovat att ha med safepluggen på de som exporteras från asien till USA. Och bland USA´s återförsäljare av transformers har man då förväntat sig att kunna importera Takara MP´n vilket de kanske kan, problemet nu är att det kommer att vara bilder på Megatron som pistol samt att tullen i USA som följd kommer att öppna alla för att säkerhetstesta dem, de utan pluggar konfiskeras.... vilket leder till att priserna inte kan bestämmas eller vara rättvisa, ingen vill betala för en öppnad och transformerad Megatron, därför vill varken någon leverantör eller återförsäljare ta in den i USA.

Nya "transformers titanium" diecast figurer på g. Denna serie är rätt cool, dock är gubbarna oftast små, funderar på att ta hem några "6" inches, då dessa är fullt transformerbara och ganska snygga. "3" inchesen är inte transformerbara utan bara små modeller...bilder finns på bl.a bigbadtoystore.

Finns massa annat att rapportera om, massa olika leksakslinjer. Om någon undrar något maila, antingen den mail som finns här eller min tindersticks@rocketmail.com

Så lite gammalt: G1 Show vs. Comic

Tv-serien mot serietidningen...vilken är bäst....
Jämförelsen är intressant då det skiljer rätt mycket mellan tv och tidning. För egen del tycker jag serietidningen är bäst...anledning följer.
Tv-serien och tidningen inlder på ganska exakt på samma sätt, autobot flyr cybertron. Sedan är inte likheterna många.

I tv-serien dyker robotarna upp en efter en, nya figurer intrduceras utan förspel avsnitt efter avsnitt. Wheeljack skapar dinobots efter avbilden av utdöda djur...dvs storyn är inte så bra eller utarbetad i tv-serien.

I tidningen använder Prime dels sin skapelsematrix, dels så kommer både autobots och decepticon över via en bro mellan de två världarna. I serien är bl.a Blaster och Perceptor kvar på cybertron och undrar var deras vänner försvann, där krigar de mot bl.a Ramjet, Dirge och Thrust. Dessa bland många andra tar bron ner till jorden. Kort efter att arken med autobots och decepticons kraschade reste Shockwave från Cybertron för att genomsöka galax efter galax för att hitta sina vänner. Dinobots skapas då av arken som en efterbild av de regerande djuren samt en grupp som ska förgöra Shockwave.

Som sagt tidningen är mer utarbetad och mer logisk.

För övrigt har Ratchet ovanan att framställas både som i tv-srien och som han ser ut som leksak...värdelös leksak...han och Ironhide

Andra skillnader är att Grimlock blir ledare efter Prime....Bumblebee lagas i tdiningen av Ratchet och blir Goldbug, på tv är det en Quintesson som fixar honom....fler skillnader finns men det finns ingen anledning att rabbla..

over and out

lite länkar

www.ign.com
http://footurama.com/
http://www.transformersclub.com/breakaway07.cfm
http://www.transformerscon.com/

No comments: